Zo verzorg je je huid in de zomer – 5 regels die het waard zijn om te volgen

0
20
Rate this post

In de zomer wordt uw huid blootgesteld aan veel ongunstige externe factoren. Natuurlijk is UV-straling het schadelijkst, maar onderschat de effecten van hoge temperatuur, wind of zout zeewater niet. Ook zijn er frequente reizen, minder slaap (in de zomer is er immers zoveel te doen!) en meer gezelligheid dan in de rest van het jaar. Hoe beïnvloedt dit alles het uiterlijk van de huid? En hoe verzorg je je huid in de zomer om te genieten van een frisse en stralende teint? In de post van vandaag heb ik 5 verzorgingsregels voor je die je moet volgen bij het verzorgen van je huid in de zomer.

Hoe verzorg je je huid in de zomer?

In de zomer houdt onze huid ervan om in opstand te komen. Hoge temperaturen veroorzaken snellere transpiratie, wat bij onjuiste verzorging kan resulteren in een uitslag van kleine onvolkomenheden. UV-straling irriteert de natuurlijke beschermende barrière van de huid, leidt tot roodheid van de huid, onvolkomenheden en versnelt het verouderingsproces. Zout zeewater en gechloreerd zwembadwater drogen de huid uit. Sterke wind maakt het rood en licht geïrriteerd.

Daarnaast wordt er nog minder geslapen, wat niet goed is voor onze huid en gezondheid, verblijven in kamers met airconditioning, veelvuldig reizen. Door al deze factoren kan onze huid sneller vettig worden, maar ook droog, geïrriteerd en rood worden. De kans is groot dat er na de zomer niet al te esthetische verkleuringen, pigmentvlekken en rimpels op komen, wat we niet zo graag willen.

Om al deze onaangename gevolgen te voorkomen, is het daarom de moeite waard om uw huid in de zomer te verzorgen, zodat deze er in de herfst nog jong, fris en stralend uitziet. Hoe kan je dat doen? In de post van vandaag vind je 5 super huidverzorgingstips die je zullen helpen om je huid in de zomer te verzorgen.

Zomer gezichtsreiniging

Zomerse gezichtsreiniging is een absoluut noodzakelijke behandeling in de dagelijkse verzorging.

De meest effectieve methode om u te helpen uw gezicht grondig te wassen, is natuurlijk de tweestapsreiniging. De huid eerst reinigen met een make-up remover olie en daarna wassen met een gezichtsreinigingsgel of -schuim is een garantie voor een goed gereinigd gezicht. Om deze methode te gebruiken, heb je twee cosmetica nodig, make-up remover olie en een reinigingsmiddel op waterbasis. Het kan een gezichtswasgel zijn, een reinigingsschuim, een milde emulsie. Ik raad deze cosmetica onder uw aandacht aan:

Als je je huid snel maar even effectief wilt reinigen, zonder twee verschillende cosmetica te gebruiken, kun je een hydrofiele olie gebruiken. Door de toevoeging van emulgatoren verandert de olie in een delicate wasemulsie in contact met water. Na het wassen van de olie van het gezicht, is de huid niet vettig, plakkerig en onaangenaam om aan te raken. In plaats daarvan is het zacht, schoon, fris en glad.

Naast hydrofiele oliën kan uw make-uptas voor de zomer ook een gezichtsreinigingslotion of -pasta bevatten die volgens een soortgelijk principe werken.