ZEVEN TIPS OM UW GEESTELIJKE GEZONDHEID TE VERBETEREN

0
61
Rate this post

OMRINGD ZIJN DOOR GOEDE VRIENDEN, JE LICHAAM VERZORGEN EN EEN HOBBY HEBBEN ZIJN GOEDE STAPPEN OM DEPRESSIE, ANGST EN ANDERE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSPROBLEMEN TE VOORKOMEN
Is uw mentale gezondheid up-to-date? Stress, angst en depressie zijn enkele van de meest voorkomende aandoeningen wereldwijd, deels veroorzaakt door een werkgerichte levensstijl en constant gebruik van sociale media. Dit jaar is de COVID-19-pandemie een andere factor die ons welzijn schaadt en extra zorg vereist.

Volgens een studie die dit jaar is gepubliceerd door onderzoekers van de Universiteit van de staat Rio de Janeiro (UERJ), voldoet naar schatting 30% van de volwassenen wereldwijd aan diagnostische criteria voor psychische stoornissen. In Brazilië heeft recent onderzoek aangetoond dat depressieve en angststoornissen overeenkomen met de vijfde en zesde oorzaak van het aantal levensjaren met een handicap.

WAT IS EEN GOEDE GEESTELIJKE GEZONDHEID?
Geestelijke gezondheidszorg moet niet alleen worden toegepast als we ons depressief, gestrest of angstig voelen. Ze moeten constant zijn en even waardevol als degenen die met lichamelijke gezondheid worden ingenomen.

Een goede geestelijke gezondheid is een staat van evenwicht die ons helpt om goed te slapen en te eten, positievere relaties te hebben, dingen te doen die we willen doen en ons in het algemeen beter te voelen. Bovendien helpt het ons om toekomstige problemen en crises het hoofd te bieden. Na verloop van tijd kan het ook het risico op lichamelijke gezondheidsproblemen verminderen.

Er zijn veel dingen die we kunnen doen om voor onze geestelijke gezondheid te zorgen. Zie hieronder voor enkele tips:

TIPS VOOR EEN BETERE GEESTELIJKE GEZONDHEID
1 – Zorg voor je lichaam

Het aannemen van gezonde gewoonten voor het lichaam verbetert de geestelijke gezondheid. Ze bevatten:

● Zorg voor een uitgebalanceerd en voedzaam dieet

●Blijf goed gehydrateerd

●Niet roken

● Oefening, die helpt bij het bestrijden van angst, depressie en stemming

● Zorg voor een regelmatige en verfrissende slaap

2 – Vermijd het gebruik van alcohol en andere drugs

Het gebruik van psychoactieve stoffen, vooral bij misbruik, verhoogt volgens het ministerie van Volksgezondheid aanzienlijk de kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen. Dus als je al psychische problemen hebt, kan het gebruik ervan de situatie verergeren. Bovendien veroorzaken deze stoffen degeneratieve problemen in de hersenen.

3 – Onderhoud goede relaties met de mensen om je heen

Omring jezelf met mensen die je goed doen. Sociale interactie is een beschermende factor tegen psychische problemen, vooral persoonlijk contact. Probeer om in de buurt te zijn van positieve mensen die je vertrouwt en die je steunen.

4 – Werk met de realiteit en het heden

Onze verwachtingen kunnen angst opwekken, vooral in onzekere tijden, wanneer onvoorziene gebeurtenissen onze plannen in gevaar kunnen brengen. Daarom is het belangrijk om ze aan te passen aan wat echt mogelijk is. Plannen om bijvoorbeeld binnen een paar maanden een taal te leren, is misschien niet realistisch als je de hele dag werkt. Maak dus plannen die passen bij uw mogelijkheden en leef van dag tot dag.

5 – Elimineer bronnen van stress

Stress hoort bij het leven en daar moet je mee leren omgaan. Hiervoor kunnen verschillende strategieën worden toegepast, zoals yoga, tai chi, wandelen in de natuur of spelen met een huisdier.

Maar naast het leren ermee om te gaan, is het ook belangrijk om bronnen van extreme stress uit je leven te verwijderen. Nieuws kan bijvoorbeeld een trigger zijn, net als praten met negatieve mensen.

6 – Maak tijd voor jezelf

Luister naar muziek, lees boeken, kijk films, zorg voor dieren en planten, neem een ​​lang, ontspannend bad, houd een dagboek bij, heb een hobby… al deze gewoontes zijn goed voor je mentale gezondheid.

7 – Bedek jezelf niet zo veel

De eisen van de moderne levensstijl zijn intens, maar je moet de verleiding weerstaan ​​om alles perfect te doen. Geen enkele baan, opleiding of relatie is jouw fysieke en mentale gezondheid waard. Respecteer dus je eigen grenzen.