Reisbeleid: hoe kies je het beleid dat het Covid-risico dekt?

0
59
Reisverzekering
Rate this post

Reizen en op vakantie gaan in deze periode vraagt ​​wat extra zorg. Zo zou het handig zijn om een ​​reisverzekering af te sluiten die zowel dekt bij annulering als bij gezondheidsproblemen in verband met Covid-19.

Leden en FAN van Altroconsumo kunnen dankzij verzekeringsmakelaar Altroconsumo Connect zich abonneren op verschillende producten tegen voordelige prijzen: hier moet u op letten om de juiste polis te kiezen.

Reisverzekering

De situatie voor degenen die in deze periode op vakantie gaan is zeker ingewikkelder dan in voorgaande jaren. De toename van gevallen die verband houden met de Omicron-variant en de beperkingen die elk land onafhankelijk oplegt voor degenen die zijn grenzen binnenkomen en verlaten, kunnen problemen opleveren voor degenen die op vakantie reizen (vooral als ze buiten de nationale grenzen vallen).

  • Daarom overwegen steeds meer mensen de mogelijkheid om een ​​reisverzekering af te sluiten voor hun reizen en verblijf.
  • Maar de polissen die in omloop zijn, zijn niet allemaal hetzelfde: hoe kies je dan de meest geschikte polis gezien de situatie?

Allereerst moet u aandacht besteden aan de voorwaarden voor ondertekening van de polis, vooral in het geval van annulering van de reis: heel vaak kan deze garantie alleen worden onderschreven als dit binnen een bepaald aantal dagen na de boeking van de vakantie is vastgelegd.

De voorwaarden kunnen sterk verschillen: ze variëren van aanmelding binnen 24 uur na boeking tot de meest gunstige gevallen voor de reiziger die een limiet stellen aan dagen voor vertrek (bijvoorbeeld vóór 30 dagen voor vertrek).

Covid-risico: wat te kijken

Velen vragen ons hoe we erachter kunnen komen of een polis bescherming biedt, zelfs in het geval van problemen in verband met Covid-19. Als u op zoek bent naar een verzekering om uzelf ook tegen dit risico te beschermen, moet u op enkele elementen letten:

controleer of de uitsluitingen het geval van “pandemie” niet vermelden of dat er geen verwijzingen zijn naar het coronavirus (Covid-19, SARS-CoV2 …): in de afgelopen maanden is het aanbod van de bedrijven aangepast aan de nieuwe situatie – de pandemie was bijna altijd uitgesloten – maar het is nog steeds goed om de polisvoorwaarden te controleren;

  1. het is raadzaam om na te gaan wat er is voorzien in geval van quarantaine, met name voor de annuleringsgarantie en voor de bijstandsgarantie.
  2. Als ik niet weg kan om op vakantie te gaan of als ik niet op de geplande dag terug kan komen omdat ik in quarantaine zit, dekt het bedrijf dit specifieke geval niet noodzakelijkerwijs.

Covid-risico: wat te kijkenIn het geval van positieve covid-19 voor vertrek, dekt de annuleringsgarantie in de meeste gevallen de annuleringskosten voor reizen.

  • Als u daarentegen tijdens het reizen covid-19 opliep en niet op de vastgestelde datum naar huis kon terugkeren, bieden veel polissen in de bijstandsgarantie zowel de dekking van de extra verblijfskosten als die voor het kopen van een nieuw ticket voor de retourneren, binnen de in het contract vastgelegde limieten;
  • een ander belangrijk element is om na te gaan of reeds bestaande ziekten zijn uitgesloten: het is een klassieke uitsluitingsvoorwaarde, bedoeld om de chronische ziekten van de verzekerde meestal niet te dekken.

In dit geval zou het toch goed zijn om bij het bedrijf te informeren wat er wordt verwacht in het geval van Covid-19, om er zeker van te zijn dat een eventuele incubatie van de ziekte niet als een reeds bestaande ziekte wordt beschouwd;

Verder dekt de reisannuleringsgarantie meestal een lijst met specifieke gevallen: het is goed om je hiervan bewust te zijn, want als je besluit niet meer te vertrekken omdat je bang bent ziek te worden door Covid-19, werkt de garantie niet.