regels voor het verzorgen van de huid om deze gezond te houden en er jong uit te laten zien

0
17
Rate this post

Een goede huidverzorging is belangrijk: om een ​​gezonde, stralende en jeugdige huid te hebben, moet je een paar belangrijke regels volgen. Weet jij hoe je de huid van het gezicht goed moet verzorgen?

Er is geen vrouw die niet droomt van een stralende en mooie teint. Geen wonder dat het de gezichtsverzorging is waar we de meeste aandacht aan besteden. De huid van het gezicht kan echter grillig zijn en veel problemen veroorzaken. Het komt voor dat het om schijnbaar triviale redenen geïrriteerd en rood wordt.

Kunnen we iets doen om ons ertegen te beschermen?

De juiste huidverzorging voor het gezicht

De gezondheid en schoonheid van de huid hangt in de eerste plaats af van hoe we ervoor zorgen. De enige manier om een ​​mooie teint te krijgen is de juiste verzorging.

Als we de huid van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorzien, zal deze vol vitaliteit zijn. Als we bescherming bieden tegen de zon en andere schadelijke factoren, is het gezond en vrij van irritatie. Als we voor de juiste hydratatie zorgen, wordt het stralend, elastisch en glad. Elk van onze acties is belangrijk.

Zorg voor verschillende huidtypes

Voordat u echter naar de eerste betere gezichtscrème en micellaire vloeistof gaat, moet u één vraag beantwoorden. Wat heeft je huid nodig? Succes is alleen gegarandeerd door de zorg voor uw huidtype te selecteren, d.w.z. het opstellen van een individueel zorgplan.

Hier zijn een handvol tips voor het verzorgen van uw teint, afhankelijk van het type

NORMALE HUID – heeft natuurlijke, delicate cosmetica nodig die de goede conditie niet verslechteren, maar alleen voldoende hydratatie behouden, voeden en beschermen tegen de zon.

DROGE HUID – vereist sterk hydraterende producten die water in de huid brengen en voorkomen dat het verdampt. Cosmetica met hyaluronzuur, ureum, ceramiden en oliën werken goed.

VETTE HUID – in tegenstelling tot wat het lijkt, hoeft het niet te worden uitgedroogd, omdat sterk reinigende producten de huid paradoxaal genoeg nog vetter kunnen maken. Het is belangrijk om voorzichtig te reinigen met b.v. klei en goed hydrateren, evenals de natuurlijke pH van de huid en de goede werking van de talgklieren herstellen.

GECOMBINEERDE HUID – is het moeilijkst te verzorgen, omdat het een combinatie van twee verschillende huidtypes vereist: droog en vettig. Waar de huid vettig is, moet je het werk van talgklieren onder controle houden en ‘glans’ tegengaan, en op droge plekken moet je intensief hydrateren.

Naast deze vier basistypen zijn er ook gevoelige, acnegevoelige of rijpere huidtypes. Elk van de bijkomende problemen, zoals atopische dermatitis (atopische dermatitis) of de eerste rimpels, vereist extra aandacht en gerichte zorg voor het oplossen van een bepaald probleem.