Cardiovasculaire problemen en voedsel: wat te eten als u hartproblemen heeft?

0
60
Rate this post

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan een gezond en uitgebalanceerd dieet ongeveer 1/3 van de hart- en vaatziekten en kanker voorkomen.

Voor deze pathologieën worden de risicofactoren niet alleen weergegeven door leeftijd, familiegeschiedenis of geslacht: veel, vooral met betrekking tot de gezondheid van het hart, hangt af van de levensstijl.

Cardiovasculaire problemen en ziekten zoals een hartaanval, beroerte of angina pectoris worden vaak in verband gebracht met roken, een zittend leven, een hoog gehalte aan slechte cholesterol en een verkeerd voedingspatroon.

Italianen weten dat goed, want het Istituto Superiore della Sanità heeft vastgesteld dat hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak zijn in ons land; de juiste aandacht voor levensstijl en de keuze van hartbesparende voedingsmiddelen kan echter een lange weg gaan.

We willen de correlatie tussen voeding en hartziekten onderzoeken

Het is een hechte en delicate band die bijzondere aandacht verdient. Er zijn in feite risicofactoren en goede gewoonten om te weten, dus het is belangrijk dat degenen die aan het hart lijden, of zelfs degenen die hart- en vaatziekten willen voorkomen, altijd verwijzen naar de indicaties van hun arts.

Over het algemeen raden deskundigen aan om te sporten, niet te roken en de voorkeur te geven aan een caloriearm dieet, licht koken en weinig zout. Laten we eens kijken wat de hartbesparende voedingsmiddelen zijn.

  • chocolade is goed voor je
  • Cardiovasculaire problemen en voedsel: risicofactoren

Over voedingsmiddelen gesproken die de bloedsomloop helpen, we hebben geleerd hoe er aanpasbare risicofactoren zijn die verband houden met obesitas, een zittende levensstijl en dieet. Als je terugkomt van een hartziekte of als je overgewicht hebt, is het allereerst goed om contact op te nemen met een voedingsdeskundige die een specifiek caloriearm dieet kan aanbevelen.

Net als bij het dieet voor een hoog cholesterolgehalte, is het zelfs bij de keuze van voedingsmiddelen om het hart te versterken noodzakelijk om vetten van dierlijke oorsprong te vervangen door plantaardige.

Dit betekent het elimineren of bijna elimineren van worsten en boter

Het is ook van toepassing op zout (en additieven zoals natriumglutamaat en natriumcitraat) en uitgebreide smaakmakers, die moeten worden vervangen door extra vierge olijfolie. Koolzuurhoudende dranken en alcoholische dranken zijn verboden, behalve rode wijn die, in matige hoeveelheden, goed is voor het hart dankzij de aanwezigheid van polyfenolen.

Zelfs de kookmethode van voedsel mag niet worden onderschat: voor de gezondheid van ons hart is het beter om frituren te vermijden en de voorkeur te geven aan koken met stoom, gekookt of gegrild.

Dit betekent het elimineren of bijna elimineren van worsten en boterolie is goed voor je

Deze voorzorgsmaatregelen zijn belangrijk omdat het risico wordt gekenmerkt door atherosclerose: de vorming van plaques die na verloop van tijd de slagaders vernauwen en verstoppen, waardoor het bloed niet naar de hersenen en andere essentiële organen kan stromen.

  1. Voeding is erg belangrijk, zowel in de preventieve fase als voor degenen die al een hartaandoening hebben gehad.
  2. Laten we eens kijken wat het advies is van de experts met betrekking tot het dieet voor hartpatiënten.