Je kunt een appel van de inheemse vrucht gebruiken.

0
21
Rate this post

Wrijf ze eraf, breng aan op je gezicht en laat 20 minuten intrekken, daarna afspoelen met lauw water. Zo’n masker verzacht, verzacht en verjongt de huid. Bovendien versterkt het de bloedvaten, dus het is perfect voor de gevoelige capillaire huid.
Een andere suggestie is een vers komkommermasker. Rasp het op een rasp en breng het gedurende 15 minuten op je gezicht aan. Dankzij deze behandeling krijgt uw huid weer glans, is deze stevig en strak.

Aloë

Het voedt, hydrateert en verstevigt de huid perfect en creëert tevens een beschermend laagje. Als je een plant in huis hebt, hoef je alleen maar een stukje van de stengel af te snijden, de gel eruit te knijpen en op de droge plekken aan te brengen. Je kunt aloë verapulp op veel manieren gebruiken – als vochtinbrengende crème, serum, gezichtsmasker of bodylotion. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kalmeert aloë vera-gel ook huidlaesies. Je kunt ook kant-en-klaar aloë-extract gebruiken, meestal in de vorm van een concentraat. Aloë dringt diep door in de huid, samen met andere actieve stoffen in cosmetica.

Pinda’s, melk en honing

Meng 3-5 eetlepels pinda’s (ongezouten) met melk en honing. Breng de voorbereide gladde pasta op het lichaam aan en was het als het droogt met warm water. Pinda’s zijn een bron van foliumzuur, vitamine E en voedingsstoffen. Honing daarentegen heeft antibacteriële en desinfecterende eigenschappen en hydrateert de huid ook perfect. Het wordt glad en stevig en onvolkomenheden of kleine irritaties verdwijnen. Dankzij de combinatie van pinda’s, honing en melk krijgt niet alleen het lichaam, maar ook de droge huid van het gezicht een gezonde en stralende uitstraling.

Handmaskers

Handen hebben ook hydratatie nodig, dus het masker helpt hen ook. Je kunt het bijvoorbeeld bereiden van lijnzaad. Maal ze (2-3 eetlepels) en giet warm water en melk in een brij. Doe het mengsel op je handen, wikkel ze in gaas of een plastic zak. Daarnaast kunt u ook speciale katoenen handschoenen aantrekken die zijn ontworpen voor handverzorging. Was het mengsel na 20 minuten af, droog het af en breng een vochtinbrengende crème aan op je handen.

  • Een ander kompres is misschien dat van de aardappelen. Schil de twee gekookte aardappelen en meng met de dooier en warme melk.
  • Leg het op je handen, wikkel het met een vochtig gaasje en was het na 15 minuten af.
  • Je kunt je handen ook wassen in water met olie en honing.
  • Voeg 2 eetlepels olie toe aan het gekookte water, dit kan bijvoorbeeld kokosolie zijn en voeg een eetlepel honing toe. Week je handen 10 minuten en spoel ze daarna uit.

Huismiddeltjes voor een droge huid – er zijn er veel. Een belangrijk element om overdrogen te voorkomen is het drinken van de juiste hoeveelheid water. Dankzij dit wordt de huid gehydrateerd en zullen de gifstoffen het lichaam verlaten. Onthoud dat, gebruik de bovenstaande ideeën en u zult niet bekend zijn met het probleem van een droge huid!