Het ontbijt is heel belangrijk

0
58
De meest effectieve strategie tegen veel ziekten wordt preventie genoemd
Rate this post

De meest effectieve strategie tegen veel ziekten wordt preventie genoemd

De doelstellingen zijn om het risico op ziekte te verminderen door actieve preventie, d.w.z. door een gezonde levensstijl aan te nemen, en vroege diagnose, waardoor u eventuele ziekten op tijd kunt onderscheppen om ze beter te behandelen.

  • Seks
  • man vrouw
  • Leeftijd

De inhoud van het Fondazione Veronesi-portaal is algemene informatie en advies en is niet bedoeld om de fundamentele rol van uw arts te vervangen. Vergeet dus de relatie met uw arts niet.

Periodieke controles zijn een zeer nuttig hulpmiddel om uw gezondheidstoestand te controleren en eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken.

Het is echter noodzakelijk om deze mogelijkheid slim te benutten om verspilling en onnodige diagnose te voorkomen. Daarom moeten de examens op een gepersonaliseerde manier worden geprogrammeerd, in overeenstemming met de individuele situatie en volgens de aanwijzingen van de behandelend arts.

De tests die u in de Checklist vindt, zijn die welke door de Veronesi Foundation in het algemeen worden aanbevolen aan mensen zonder risicofactoren (waaronder obesitas en roken) of bepaalde symptomen.

Bovendien kosten tests en bezoeken een prijs en daarom is het goed om te informeren naar eventuele vrijstellingen en de mogelijkheid om opnieuw deel te nemen aan de gratis screeningsprogramma’s die door de ASL of de regio’s worden georganiseerd (zoals bijvoorbeeld gebeurt voor de Pap-test, mammografie en fecaal occult bloedonderzoek).

Goed eten tijdens de zwangerschap betekent evenwichtig, gevarieerd en volledig eten, rekening houdend met je energiebehoefte.

De ideale eetdag moet worden onderverdeeld in

3 hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner

2 snacks: een halverwege de ochtend en een halverwege de middag. Het introduceren ervan is nuttig om het verzadigingsgevoel onder controle te houden, om niet het risico te lopen honger te krijgen bij de hoofdmaaltijd en onevenwichtige voedingskeuzes te maken.
Enkele snackideeƫn kunnen zijn: vers fruit (zoals 200g aardbeien of 4 abrikozen), 30g pure chocolade, amandelen of walnoten, of volkoren toast of crackers met een blokje Parmezaanse kaas.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat wie het overslaat een groter risico heeft op overgewicht en op verkeerd eetgedrag gedurende de dag.
Een gezond ontbijt moet zorgen voor langdurige energie en verzadiging, hiervoor moet het een lichte maar complete maaltijd zijn:

  • granen, bij voorkeur volkoren en afgeleide producten (volkoren- of roggebrood, havervlokken)
  • vers fruit
  • yoghurt of melk
  • gedroogde noten

De ideale eetdag moet worden onderverdeeld inDeze voedingsmiddelen, op de juiste manier gecombineerd, vormen een compleet en voedzaam ontbijt, dat in staat is om de juiste hoeveelheid suikers, eiwitten, vetten, vitamines en minerale zouten te leveren.

Een paar voorbeelden:

  • witte yoghurt (koe, geit of soja) of melk + havervlokken en noten + vers fruit
  • vers fruit of fruitsap + volkorenbrood + eieren

Het is aan te raden om zoveel mogelijk te variƫren met het ontbijt en met andere maaltijden. Afwisseling is de sleutel tot de juiste inname van alle voedingsstoffen die een zwangere vrouw nodig heeft.