Hydraterende en verstevigende – hydrolaten en tonics

0
17
Rate this post

Na het reinigen van de huid is het tijd om deze te versterken. Het herstellen van de juiste pH-waarde van de huid is van cruciaal belang bij de verzorging ervan, dus het is de moeite waard om het hele jaar door aan deze huidverzorgingsfase te denken. In de zomer zal het grijpen naar een tonic of hydrosol niet alleen helpen om de juiste pH van de huid te herstellen, maar ook voor extra hydratatie, verfrissing en hydratatie van de huid.

Weet je niet welke toner/hydrosol je moet kiezen voor de zomerse huidverzorging? Naar mijn mening kun je het beste kiezen voor een vochtinbrengende toner, een alcoholvrije tonic en een tonic op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera. Hydrolaten die zullen werken, zijn hydrolaten met een hydraterende en kalmerende werking (bijv. roos en kamille), hydrolaten die overtollig talg helpen te egaliseren en verfrissende eigenschappen (bijv. lavendel) en universele hydrolaten, zoals framboos, jasmijn en groene thee.

Gezichtscrème met filter – een musthave in een make-uptasje

Als ik de vraag hoe je in de zomer voor je huid moet zorgen in één zin zou beantwoorden, zou ik zeggen: gebruik een gezichtscrème met filter! In de zomer is bescherming tegen de zon voor gezicht en lichaam absoluut noodzakelijk. Het is de moeite waard eraan te denken, niet alleen wanneer u naar het strand gaat, maar ook dagelijks, tijd doorbrengen in de stad, wandelen in het park of een langere fietstocht maken.

Over zonbescherming voor het gezicht gesproken, ik kan niet nalaten te vermelden dat het niet gebruiken van een gezichtscrème met een zonnebrandcrème kan bijdragen aan het verschijnen van verkleuringen en pigmentvlekken, moedervlekken en onvolkomenheden.

De beste keuze voor de zomer is een zonnebrandcrème met SPF 50 (of meer). Deze crème kan zowel onder make-up als solo worden aangebracht. Voor een crème met een filter die goed bij je make-up past, kies je een crème met een lichte textuur die snel intrekt en geen vettig laagje op de huid achterlaat. Een geweldige optie voor de zomer is BB-crème met zonnebrandcrème. Dergelijke cosmetica vind je in het aanbod van vele merken, incl. Clochee, Asoa en Mizon.

Hoeveel zonnebrandcrème moet je op je gezicht gebruiken? Het wordt aanbevolen om ongeveer 2 milligram van de cosmetica met het filter per vierkante centimeter huid aan te brengen. Het is ongeveer 0,75 g voor het gezicht zelf en minimaal 1,2 g voor het gezicht en de hals.Dit is veel, en afhankelijk van de consistentie van de crème en de dichtheid ervan, is het vaak onmogelijk. Het is echter de moeite waard om op zijn minst zoveel crème te proberen en aan te brengen als we kunnen accepteren zonder ons ongemakkelijk te voelen.

Een belangrijk punt bij het gebruik van gezichtscrèmes met een filter is dat ze opnieuw moeten worden aangebracht, zelfs om de 2-3 uur. Dit is vooral belangrijk op warme dagen, wanneer onze huid veel zweet, waardoor de crème geleidelijk aan van de huid verdwijnt en het effect steeds zwakker wordt.

Zomermake-up – wees natuurlijk

Veel vrouwen laten make-up in de zomer achterwege, omdat op warme dagen make-up cosmetica minder duurzaam is, de huid eronder snel gaat zweten en een zorgvuldig gemaakte make-up na een paar uur volledig onzichtbaar is. Ondertussen hoef je alleen maar te kiezen voor goede, lichte, niet-plakkerige minerale make-up cosmetica en kun je een paar uur genieten van een mooie, natuurlijke make-up.