Hydratatie en irrigatie

0
18
Rate this post

Een doffe teint is een teken dat de huid water nodig heeft! Gebruik zeer hydraterende crèmes met vitamine C, B5 en E om de microcirculatie te stimuleren.

Begin met het gebruik van de maskers, minimaal één keer per week gedurende min. 20 minuten. Ze kunnen cosmetisch zijn, direct gemengd of door u thuis worden bereid: fruit, groente of kruiden. Ze zijn geweldig voor: algenpoeder met water of olijfolie, groene komkommer, wortelsap, geraspte appel met havermout en een beetje yoghurt, bananenpuree met kwark, enz. Fruit- en groentemaskers zijn geweldig voor het hydrateren, voeden en herstellen van de kleur op ons gezicht. Een banaan-, avocado-, mango- of aardappelmasker is geschikt voor de droge huid, terwijl een appel-, kiwi- of bosaardbeienmasker de vette huid reinigt en voedt. De komkommercosmetica is de meest universele – het hydrateert, verzacht, vernauwt de poriën en verzacht irritaties. Voordat u het masker aanbrengt, is het de moeite waard om een ​​kruidenworst van calendula of linde te maken – de behandeling bereidt de huid voor om voedende ingrediënten te absorberen, te hydrateren en op te frissen.

Het gebruik van crèmes en maskers alleen is misschien niet voldoende.

Handel ook inwendig, d.w.z. vergeet niet meer water per dag te drinken. Het wordt aanbevolen om elke dag minimaal 1 liter stilstaand water te drinken. Het is de beste natuurlijke cosmetica voor de huid, houdt haar in perfecte conditie en houdt ons in een goed humeur. Het is echter niet onverschillig wat voor water je drinkt. Het moet mineralen bevatten, maar geen kunstmatige kleurstoffen, suiker of andere stimulerende middelen. Het is ook de moeite waard om op het natriumgehalte te letten – natriumarm water kan zonder beperkingen worden gedronken.

Aangezien water niet in het lichaam kan worden opgeslagen, moet de consumptie ervan over de dag worden gespreid, dan zal het in grotere mate door de weefsels worden opgenomen en zal het niet snel worden uitgescheiden. Voordat u gaat ontbijten of gezichtscrème aanbrengt, begint u uw dag met een glas water. Vergeet het ook niet overdag en voor het slapengaan. Een goede manier is om koffie of thee te vervangen door een glas mineraalwater, en al snel zullen de effecten van een dergelijke actie zichtbaar zijn op je gezicht.

Voeding

Gebruik crèmes met vitamine C. Naast hun heilzame verjongende eigenschappen verbeteren ze ook de teint. Je kunt ook terecht voor exfoliërende crèmes met fruitzuren, oftewel crèmes met AHA-zuren. Zuren zijn veel zachter dan tubeschillen. Ze zijn oplosbaar in water, dus dringen ze door de talglaag en dringen diep door in de huid.

Ze beginnen daar te werken. AHA-cosmetica wordt aanbevolen voor veel problematische huidtypes: droge en acne-gevoelige huid. Behandeling met een dergelijke crème moet enkele maanden duren, daarna moet een pauze worden genomen, omdat het vermogen van de zuren om actief te werken met de tijd afneemt. Het is echter de moeite waard om ze meerdere keren per jaar te bereiken.