Huismiddeltjes voor een droge huid

0
18
Rate this post

Onze huid is soms droog en heeft extra hydratatie nodig. Vooral in het herfst- en winterseizoen, wanneer de luchtvochtigheid lager is en de temperatuur laag. Het kan ook het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen, vooral vitamine A, E en B. Een droge huid jeukt, is gevoeliger en wordt dunner. Dus wat te doen om de huid weer stralend, gehydrateerd en gevoed te maken? Er zijn verschillende huismiddeltjes voor een droge huid die je moet proberen.

Oliën

U kunt de huid over uw hele lichaam hydrateren door deze in te smeren met verschillende oliën. De lekkerste zijn: kokos, amandel, druivenpit, castor, avocado en olijfolie. Wrijf het op je lichaam en wacht tot het volledig is opgenomen. Je kunt ook oliën aan je bad toevoegen. Vergeet niet om meer olie aan te brengen op de droogste plekken, d.w.z. ellebogen, knieën, voeten en handen.

  • Avocado-olie, arganolie of katoenzaadolie kunnen ook worden gebruikt om het gezicht en het haar te hydrateren. Hoe de gezichtshuid hydrateren met plantaardige oliën?
  • Voeg gewoon een paar druppels etherische olie toe aan je gezichtsmasker voor thuis of aan je favoriete vochtinbrengende crème. Zo vergroot je het effect.

baden

Een sodabad kan ook zeer goede resultaten opleveren. Allereerst kalmeert het de jeukende huid. Voeg een kopje zuiveringszout toe aan je badkuip en baad 30-60 minuten, hoe langer hoe beter. Een bad met toevoeging van zuiveringszout voorkomt puistjes en verzacht de symptomen van reeds bestaande huidlaesies. Frisdrank heeft ook een schimmeldodend effect.

Je kunt ook gemalen havermout toevoegen aan je bad, dat rijk is aan vitamine E en antioxidanten. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid van uw huid en verminderen ook de jeuk. Breng 15 tot 30 minuten door in zo’n bad. Gebruik tijdens de procedure geen zeep of andere cosmetica om de huid niet uit te drogen.

Huismiddeltjes voor een droge huid zijn onder meer baden in… melk. Het is een van de minder typische schoonheidsbehandelingen die eeuwen geleden door de mooiste vrouwen werd gebruikt, waaronder: door Cleopatra, beroemd om haar schoonheid. Melk werkt als een enzympeeling, waardoor het exfolieert en dode huidcellen oplost. Bovendien versnellen de vetzuren in melk de regeneratie, voeden en hydrateren ze de huid. Door je huid met melk te verzorgen, kun je ook roodheid in je gezicht tegengaan. Thuisbehandelingen voor het ophelderen van de teint omvatten het elke dag wassen van uw gezicht met melk.