Huismiddeltjes om de huid weer te laten stralen / te voorkomen dat de huid er vermoeid uitziet

0
21
Rate this post

Er is niets ergers voor ons uiterlijk dan een vermoeide, vale teint zonder uitstraling. Geweldige look – het is vooral een gezonde en glanzende teint, zodat de vermoeidheid op het gezicht verdwijnt.

Het grijze en vermoeide uiterlijk van de huid is onafhankelijk van onze leeftijd en wordt meestal veroorzaakt door vele externe en interne factoren. Dit zijn de meest voorkomende: gebrek aan slaap, slechte voeding, stress, ziekte. Maar onjuiste verzorging kan ook verantwoordelijk zijn voor het verlies van glans en een gezonde kleur van ons gezicht.

Hoe de glans van de huid herstellen?

Het is heel eenvoudig: de juiste verzorging en verschillende beproefde methoden zullen onze teint snel en effectief doen stralen met een natuurlijke glans, de grijze kleur zal verdwijnen en de huid zal gespannener en elastischer worden. Afschilfering van de dode opperhuid, diepgaande hydratatie en voeding van de huid zijn de basiselementen van elke huidverzorging die de glans van de huid herstelt. Hier zijn enkele tips om de glans van uw huid te herstellen.

peeling

De dikke laag dode cellen op het oppervlak van het gezicht is meestal verantwoordelijk voor het grijs van de huid. De huid regenereert zichzelf door gemiddeld elke 28 dagen een nieuwe opperhuid aan te maken. Het gebeurt echter vaak, om redenen buiten onze controle, of het nu gaat om omgevingsfactoren of ziekten, dat het natuurlijke proces van het verwijderen (exfoliërende) dode opperhuid wordt verstoord. Dan wordt het huidoppervlak oneffen, vol verdikkingen, dof, verliest het zijn glans en kleur. De nieuwe epidermis kan niet “doorbreken”, en de oude plakt als een pleister op ons gezicht en lijkt qua kleur op hem. Effect: verwaarloosde, vermoeide, zieke teint, vol bulten en zichtbare donkere kringen onder de ogen. Indruk: een extra paar jaar op het gezicht.

Afschilfering is de basis voor het herstellen van de uitstraling van de huid

Voor deze behandeling kunnen we exfoliërende tonics gebruiken, een peeling aanbrengen of een exfoliërend masker aanbrengen. Exfoliërende tonics bevatten meestal salicylzuur, glycolzuur of fruitzuren. We laten de tonic een minuutje op de huid zitten, zodat ik tijd heb om te handelen en de vereelte opperhuid na de winter op te lossen. Als je in de winter niet regelmatig hebt geëxfolieerd, gebruik dan een week lang dagelijks een exfoliërende tonic. Begin dan een of twee keer per week met reguliere peelings. Gebruik de tonic een week lang dagelijks en breng na elk gebruik een serum aan dat vitamine C of plantaardige antioxidanten bevat.

Peeling is de snelste manier om uw teint te laten stralen. Het verwijdert eelt op de opperhuid, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en herstelt de frisheid van de huid. Gebruik voor de vette, gecombineerde en normale huid fijnkorrelige peelings, terwijl voor de gevoelige, droge en couperosehuid enzymepeelings worden gebruikt.

Als je geen fan bent van cosmetische peelings vanwege de ingrediënten die je niet volledig kent, kun je vertrouwen op de natuur. Thuisschillen, 100% natuurlijk, doen het net zo goed. Een geweldige natuurlijke scrub is honing gemengd met yoghurt, of gemalen koffiedik met olijfolie en een paar druppels citroen.