Hoe zorg je voor je huid terwijl je thuis zit? Tips

0
65
Rate this post

Veel mensen associëren tijd thuis doorbrengen met verveling. Verstoken van activiteit en sociale contacten, kunnen we vaak geen plek voor onszelf vinden. Ondertussen kan vrije tijd bijvoorbeeld worden gebruikt voor intensieve zorg om de conditie van de huid te verbeteren. Je hebt geen zelfbereide maskers of crèmes nodig voor je thuisspa. Afgewerkte producten kunnen worden gekocht bij de apotheek. Lees verder om uw gezicht, handen en lichaam te verzorgen wanneer u thuis bent.

Gezichtsverzorging is veelzijdig. De belangrijkste stap om thuisbehandelingen te starten, is het “interpreteren” van de huid. Om de toestand niet te verslechteren, is het de moeite waard om voor geschikte cosmetica te zorgen, geschikt voor een bepaald huidtype. Hoe zorg je thuis voor je huid?

Huidverzorging en huidtypes

Ons huidtype zit in onze genen. Het leren kennen is cruciaal voor de dagelijkse zorg. De selectie van geschikte cosmetica hangt ervan af. Afhankelijk van de gemanifesteerde symptomen worden de volgende onderscheiden:

acne-gevoelige huid – waarvan de etiologie ligt in hormonale stoornissen, maar ze zijn niet de enige oorzakelijke factor. De puistjes die kenmerkend zijn voor acne worden begunstigd door een ongepaste levensstijl en onjuiste huidverzorging. De resulterende vlekken zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook littekens achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn;

gevoelige huid – waar veel problemen mee zijn, omdat deze de neiging heeft om geïrriteerd te raken, zelfs bij weinig contact met externe factoren. Deze leersoort vereist een speciale behandeling en vooral bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden. Er is ook een veel voorkomend risico op een allergische reactie;

gecombineerde huid – alleen vettig op geselecteerde delen van het gezicht, vooral in de T-zone, d.w.z. op de kin, neus en voorhoofd. De rest van het gezicht is droog en heeft hydratatie nodig;

droge huid – gekenmerkt door aanhoudende jeuk en overmatige keratinisatie van de gedroogde opperhuid. Het vereist betrouwbare en frequente hydratatie.

Huidveranderingen veroorzaakt door dermatologische ziekten kunnen bijdragen aan de versnelde veroudering ervan. Dit staat bekend als een atrofische teint. Deze term duidt op het verlies van epidermale cellen, waardoor de huid minder elastisch en dunner wordt. Het is gevoelig voor irritatie en het oppervlak vertoont diepe lijnen en rimpels. Oudere mensen hebben meestal een atrofische huid, maar het komt ook voor bij jonge mensen. Het wordt veroorzaakt door langdurig gebruik van bepaalde medicijnen of complicaties na de ziekte.

Hoe zorg je thuis voor huid en lichaam?

Elke teint, ongeacht het type en de omstandigheden, heeft de juiste zorg nodig. Als we veel tijd thuis doorbrengen, kunnen we hiervan profiteren door een thuisspa te organiseren. Het verzorgen van uw huid kan geen eenmalige ingreep zijn. Dit is een proces. U moet ook de juiste producten kiezen en deze activiteit zorgvuldig plannen.

Als je niet weet hoe je je gezicht en lichaam moet verzorgen met drogisterijpreparaten of bang bent voor hun negatieve effecten, ga dan naar dermocosmetica. Apotheekproducten worden gemaakt in dermatologische laboratoria en zijn, net als drogisterijcosmetica, ontworpen voor specifieke huidtypes. Ze kunnen worden gebruikt om het gezicht en lichaam te verzorgen, waardoor het risico op irritatie of allergie wordt verminderd.