Hoe de huid te verzorgen: basisverzorgingsregels

0
21
Rate this post

Reinig en toon de huid van het gezicht grondig. De basis van de zorg is een grondige verwijdering, reiniging en toning van make-up. Dit is de eerste en belangrijkste stap die elke crème en serum laat werken.
De producten die u gebruikt, moeten goed zijn geselecteerd voor uw huidtype. Elk huidtype vraagt ​​om een ​​ander soort verzorging.
Verzorg ook de hals en decolleté. Een gebied in de zorg dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de tere huid van de hals en het decolleté, en het is net zo belangrijk als het gezicht. Vooral de hals en het decolleté zijn gevoelig voor het ontstaan ​​van rimpels.
Gebruik oogcrème. Een dunne huid rond de ogen heeft speciale zorg nodig. Dit gevoelige gebied verliest snel hydratatie en veroudert daarom sneller. Dit gebied kunt u het beste verzorgen met een hiervoor bedoeld product.
Bescherm uw gezichtshuid tegen blootstelling aan UV-straling. Beschermende filters zijn ongeacht het seizoen de moeite waard om te gebruiken, omdat we zelfs op bewolkte dagen worden blootgesteld aan UV-straling.
Gezichtsscrub aanbrengen. Vergeet niet om de dode opperhuid regelmatig te exfoliëren om de penetratie van actieve ingrediënten uit crèmes en serums te vergroten.

Verzorging van de jonge en rijpe huid

Hoe de huid verzorgen om het verouderingsproces zo effectief mogelijk uit te stellen? Hoe de jonge huid de hele tijd zacht en soepel te houden? Een juiste selectie van zorg voor de leeftijd van de gezichtshuid is erg belangrijk, omdat de huid van een volwassen persoon een andere set cosmetica nodig heeft dan die van adolescenten.
Oudere huidverzorging

Jongeren kunnen het zich veroorloven om één universele crème te gebruiken. Naarmate je ouder wordt, veranderen de behoeften van je huid en is een normale vochtinbrengende crème misschien niet voldoende. Bij het kiezen van het juiste product moeten we ons niet alleen laten leiden door de behoeften van onze huid, maar ook door het tijdstip van de dag. Crèmes die ‘s nachts worden aangebracht, zijn bedoeld om de huid tijdens de slaap te regenereren. De voorkeursingrediënten hier zijn retinol, vitamine C en E en co-enzym Q10. Dit zijn ingrediënten met een sterk regenererend, anti-rimpel en verhelderend effect. Overdag kun je een lichtere crème met liftend effect gebruiken, bij voorkeur met minimaal SPF 30 filter.

Preparaten met plantenzuren vertonen regeneratieve en anti-rimpel eigenschappen. Ze versnellen de celvernieuwing, verbeteren hun metabolisme – een rijpe huid absorbeert ze perfect. Momenteel worden ze toegevoegd aan veel crèmes die bedoeld zijn voor de rijpere huid.

Jonge huidverzorging

Overtollige cosmetica zal de jonge huid zeker niet helpen, dus het is zo belangrijk om de behoeften zorgvuldig te kennen en alleen die producten te gebruiken die echt kunnen helpen. Het is zeker de moeite waard om reiniging op te nemen in de verzorging van de tienerhuid. Het mag echter niet te intens zijn, om de huid niet te irriteren en uit te drogen. Het is het beste om delicate schuimen en gels te gebruiken en het niet te overdrijven met de frequentie van het wassen van je gezicht – twee keer per dag is zeker genoeg.

Micellair water zal goed werken voor het verwijderen van make-up, zware melk moet droog worden gelaten. Na het reinigen is het de moeite waard om een ​​tonic te gebruiken die de pH van de huid in evenwicht brengt en voorbereidt op de crème, waardoor de actieve ingrediënten beter kunnen werken.
Hoe zorg je voor een normale huid?

Een normale huid komt voor bij jonge mensen en kinderen. Helaas komt dit type teint niet voor bij volwassenen. Ontdek verschillende manieren om het te reinigen en te verzorgen!