Hittegolf gepland voor 8 – 9 – 10 augustus 2019:

0
59
Hoe bescherm je jezelf
Rate this post

Hoe bescherm je jezelf

Gepubliceerd 08/08/2019

Gebaseerd op het Heat Wave Bulletin van het ministerie van Volksgezondheid – gepubliceerd op www.salute.gov.it/caldo – waarin een risiconiveau van 2 op 3 wordt verwacht voor 8 augustus 2019, terwijl voor 09 – 10 augustus 2019 een risico van 1 op 3 wordt verwacht Niveau, met waargenomen temperaturen tot 37 ° C, om de gezondheidsrisico’s van de zwakke bevolking te verminderen, worden burgers uitgenodigd om de volgende gedragsregels te volgen en te delen:

  • ga niet naar buiten tijdens de warmste uren, van 12 tot 18 jaar, vooral niet voor ouderen, zeer jonge kinderen, niet-zelfredzame of herstellende mensen;
  • binnenshuis, bescherm jezelf tegen de hitte van de zon met gordijnen of jaloezieën en houd de airconditioning op 25-27 graden. Als je een ventilator gebruikt, richt deze dan niet direct op het lichaam;
  • drink en eet veel fruit en vermijd alcoholische dranken en cafeïne. Eet in het algemeen lichte maaltijden.
  • draag lichte kleding en hoeden, bij voorkeur lichtgekleurd, vermijd synthetische vezels. Als er een zieke in huis is, moet die niet te veel afgedekt worden.

Bijgevoegd kunt u de decaloog van het ministerie van Volksgezondheid downloaden “Algemeen advies om de grote hitte zonder gezondheidsrisico’s het hoofd te bieden”.

Algemeen advies in sportvoedinggeplaatst door Sonia Festa | 16 september 2016 | In 4hippypeople, | Artikel 2600 keer gelezen

De Olympische Spelen van Rio 2016 zijn net afgelopen. We zijn allemaal een beetje gepassioneerd door de verschillende atleten die sporten beoefenen die niet zo beroemd zijn als voetbal.

Veel opoffering, veel training, maar ook een uitgebalanceerd dieet, afgestemd op de atleet.

In dit opzicht vond ik de opmerkingen van de voedingsdeskundige en sportarts, Michelangelo Giampietro, de gezondheidsmanager van verschillende sporten op de Olympische Spelen, leuk. Hij ondersteunde zelfs het belang van het mediterrane dieet en in het bijzonder van pasta in sportvoeding, een langzaam opneembare koolhydraat.

We houden er rekening mee dat de behoefte aan koolhydraten in de bevolking groeit in verhouding tot de uitgevoerde activiteit. Voor een niet-sporter hebben we 2-3 gram per kilo lichaam nodig, en dan hebben we 6-10 gram nodig in het geval van een atleet. Voor wielrenners of marathonlopers halen we in de dagen voor de wedstrijd zelfs 10-12 gram!

Veel opoffering, veel training, maar ook een uitgebalanceerd dieet, afgestemd op de atleet.Goede voeding voor sporters is essentieel. En bovenal moet u een dieet kiezen dat is afgestemd op de beoefende activiteit.

Over het algemeen onderwerpen sporters hun lichaam aan een hele reeks inspanningen. Maar om dit mogelijk te maken, moet het lichaam over een hele reeks voedingsstoffen kunnen beschikken. Bovendien houden we er rekening mee dat ons lichaam na intensieve sportactiviteiten wordt blootgesteld aan een enorme productie van vrije radicalen, die met een aangepaste voeding moeten worden tegengegaan.

Dit zijn de componenten die nodig zijn voor sporters: complexe koolhydraten (leveren op lange termijn energie), enkelvoudige suikers en vitamines (voor herstel na de training), onverzadigde vetten (voor de bloedsomloop) en eiwitten (voor spiermassa).