Handen wassen voor en na het aanbrengen van cosmetica

0
19
Rate this post

 

De essentie van goede zorg is het handhaven van een goede handhygiëne tijdens het aanbrengen van cosmetica. Door uw handen te wassen voor het aanbrengen, wordt allereerst de overdracht van bacteriën en onzuiverheden op het gezicht verminderd en daarmee het risico op ongewenste puistjes verminderd. Handen moeten ook worden gewassen tussen het aanbrengen van cosmetica met een ander effect op andere delen van de huid. Wanneer we bijvoorbeeld na gebruik van een sterk preparaat met zuren / retinol achtereenvolgens een delicate oogcrème aanbrengen – neemt het risico op irritatie in dit gebied toe.

Voor handen wassen raden wij Phenome Gentle Hand Wash aan.

Trouwens, denk aan handverzorging, we raden Sesderma Hidraderm Moisturizing Hand Cream en Resibo Natural Hand Lotion aan.

Knijp niet in mee-eters of puistjes

Een klassieke zorgfout is het handmatig uitknijpen van puistjes en mee-eters. Het is een ideale manier om bacteriën op het gezicht over te brengen en het ontstaan ​​van nieuwe acne-laesies te stimuleren. Daarnaast beschadigen we de opperhuid, wat kan leiden tot verkleuring en littekens.

Bij problemen met eczeem adviseren wij:

– Dr G A Clear Spot Repairing Serum – voor spottoepassing op puistjes en wonden,

– PCA Skin Clearskin Cream – als lichte verzorgende crème voor ochtend- en avondgebruik,

– Dermaquest Mini Pumpkin Mask – pompoenmasker met een therapeutisch effect op ontstekingsveranderingen,

– Cell Fusion C Pore Delete Bubble Pack – een roze reinigingsschuim dat zowel onzuiverheden verwijdert als de talgafscheiding normaliseert.

Frequente vervanging van de handdoek, kussenslopen

Het is de moeite waard eraan te denken dat handdoeken en kussenslopen in het bijzonder worden aangetast door verontreinigingen van ons gezicht, en het zijn ideale plaatsen voor de ophoping van bacteriën. Daarom is het noodzakelijk om ze vaak te vervangen, omdat ze de bron kunnen zijn van ongewenste puistjes op ons gezicht. In sportscholen, waar onze handdoek vaak op diverse toestellen terecht komt, loont het de moeite om je gezicht af te vegen met een papieren wegwerphanddoek.

Daarnaast is het belangrijk om kwasten goed te wassen, schoon te maken en regelmatig make-up sponsjes te vervangen. Het is een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën. Voor het reinigen van penselen raden wij Jane Iredale Botanical Brush Cleaner aan.

De huid van binnenuit verzorgen

Naast cosmetische zorg speelt onze voeding een grote rol. Het moet rijk zijn aan vitamines en mineralen, evenals omega-3- en omega-6-vetzuren. Het is ook noodzakelijk om 2-3 liter water per dag te drinken.
De conditie van de huid kan ook ondersteund worden met passende supplementen. Wij adviseren onder andere: Solgar Hair, Skin, Nails (WSP), Advanced Nutrition Pr. Skincare Box Select en Zojo The Collagen Formula.

Nee tegen zonnen in het solarium

Als we zo lang mogelijk om een ​​mooie, jonge huid geven, raden we je aan om niet onder de zonnebank te bruinen. Intense UV-straling leidt tot snellere huidveroudering en beschadiging van het DNA in cellen. Voor een gezonde kleur kun je beter kiezen voor zelfbruinende cosmetica. U kunt er meer over lezen in de rubriek Veilig bruinen – kan dat?

Van onze topmerken raden wij aan: Image Skincare Face and Body Bronzing Creme, NKD SKN Natural Gradual Tan Lotion With Caramel Tint, Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan + Tanning Mitt en Fake Bake 60 minuten Rapid Self Tan Liquid.