Levensverzekering: 5 tips om de juiste te kiezen

0
7
Gepubliceerd
Rate this post

Levensverzekeringen afsluiten betekent nadenken over de toekomst van onze naasten. De keuze van de juiste polis moet zorgvuldig worden gemaakt en rekening houdend met enkele belangrijke elementen, zoals de kostprijs van de verzekeringspremie of de aanwezigheid van eventuele boetes.

Gepubliceerd

  • de hand van de vrouwelijke arts houdt het spaarvarken vast
  • 5 tips voor het kiezen van een levensverzekering

Familie is alles. Een schuilplaats, een gids, een steun in moeilijke tijden. Maar ook en vooral een fundamenteel onderdeel om momenten van vreugde en geluk te delen. Vandaag een levensverzekering afsluiten betekent een contract aangaan dat op een dag een lijfrente of kapitaal kan garanderen aan onze dierbaren in geval van overlijden, invaliditeit (zowel totaal als permanent) of overleven tot een bepaalde datum.

Er zijn verschillende levensverzekeringen, afhankelijk van de behoeften van de verzekerde. Overlijdenspolissen betalen bijvoorbeeld een forfaitair bedrag aan de begunstigde wanneer het overlijden van de verzekeringnemer wordt geregistreerd. Dit is de formule die wordt gekozen door degenen die nog steeds van plan zijn hun gezin een zekere gemoedsrust te bezorgen.

Levensverzekeringen daarentegen zijn verzekeringen die de verzekeringnemer een lijfrente of kapitaal verzekeren in het geval deze nog in leven is aan het einde van het contract. Deze formule is vooral geschikt voor jongere mensen.

Ten slotte zijn er gemengde polissen die de uitkering van het kapitaal verzekeren, zowel wanneer de verzekeringnemer in leven is op de vooraf bepaalde termijn, als in geval van overlijden tijdens de contractperiode.

Hoe u uw levensverzekering kiest

Het kiezen van de juiste levensverzekering is geen gemakkelijke taak. Bij de selectie moet rekening worden gehouden met een aantal factoren, zoals:

  • het soort polis;
  • de economische toestand van het gezin;
  • de maandelijkse kosten van de polis;
  • de leeftijd van de aannemer;
  • de aanwezigheid van eventuele boetes in geval van annulering.

Een levensverzekering wordt speciaal aanbevolen voor degenen die jong zijn en nog geen recht hebben op een pensioen voor hun dierbaren. Voorbij de leeftijd van de verzekerde is het ook goed om te kijken naar de verzekeringskosten. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en stijgt naarmate u ouder wordt. De keuze tussen de verschillende polissen is fundamenteel: leven, dood en gemengd volgens de noden en wensen van de verzekeringnemer.

Hoe u uw levensverzekering kiestEen laatste aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is de aflossing van de verzekering, in het geval van een kapitalisatiepolis. Het kan in het leven gebeuren dat u het contract wilt opzeggen. En als de beslissing wordt genomen kort na het afsluiten van een levensverzekering met kapitaaldekking, is het terugbetaalde kapitaal vaak erg klein of zelfs nul.

iLove van Genertellife

Een van de beste levensverzekeringen is iLove van Genertellife met een looptijd van 2 tot 30 jaar. Het verzekerbare vermogen ligt tussen de 50.000 en 2.000.000 euro.

De inbegrepen waarborgen zijn: overlijden, totale en blijvende invaliditeit, ongeval en invaliditeit, ernstige ziekte. De prijs is constant gedurende de volledige duur van het contract. De splitsing kan maandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks zijn. Wie kiest voor deze levensverzekering krijgt ook een Amazon voucher van 50 euro.

Daarnaast is er ook het Zorgprogramma, het preventieprogramma waarmee u uw gezondheid in de gaten kunt houden en tot 15% op de premie kunt besparen. Daarnaast heeft de opdrachtnemer MyClinic beschikbaar voor het boeken van medische keuringen en specialistische consulten.
ScrewSafe

viteSicure stelt een levensverzekering voor. De looptijd van de verzekering varieert van 5 tot 30 jaar. Het verzekerbare vermogen ligt tussen de 20.000 en 300.000 euro. De verstrekte garantie is die van overlijden door welke oorzaak dan ook. De prijs is constant voor de volledige duur van het contract en de opsplitsing is maandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks. Het premiepercentage blijft dus gedurende de gehele looptijd van de polis vast, ongeacht leeftijd en gezondheidstoestand.

De procedure is 100% online: van offerte tot aankoop duurt het slechts 3 minuten zonder medische onderzoeken, kaarten of handtekeningen. Het polisblad wordt direct behaald en als u kiest voor “Aflopend Kapitaal”, zijn de laatste 3 jaar gratis.