VERFRIS DE HUIS- EN WERKOMGEVING

0
10
Rate this post

Scherm de ramen afblootgesteld aan de zon door middel van rolluiken, zonwering, gordijnen, enz.. Sluit overdag de ramen en zet ze open tijdens de koudste uren van de dag (avond en nacht).

Als u airconditioning gebruikt, onthoud dan dat dit effectieve hulpmiddel moet worden gebruikt door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om gevolgen voor de gezondheid en overmatig energieverbruik te voorkomen.

In het bijzonder wordt aanbevolen om

Ze bij voorkeur te gebruiken op dagen met risicovolle klimatologische omstandigheden; om de temperatuur te regelen tussen 24 ° C – 26 ° C; verdoezelen in de overgang van een warme naar een koudere omgeving; zorgen voor hun onderhoud en regelmatige reiniging van de filters; om het gelijktijdig gebruik van huishoudelijke apparaten die warmte en energieverbruik produceren, te vermijden.

  • VERLAAG LICHAAMSTEMPERATUUR. Neem baden en douches met lauw water, nat gezicht en armen met vers water. Bij zeer hoge temperaturen een natte doek in de nek leggen.
    VERMINDER HET NIVEAU VAN FYSIEKE ACTIVITEIT.
  • Vermijd op de heetste uren van de dag intensieve lichamelijke activiteit of zwaar werk buitenshuis.

DRINK REGELMATIG EN EET CORRECT. Drink minimaal 2 liter water per dag (tenzij anders aangegeven door de behandelend arts). Ouderen moeten drinken, ook als ze daar geen behoefte aan hebben. Vermijd het drinken van alcohol en beperk de inname van koolzuurhoudende of te koude dranken.

Eet bij voorkeur lichte voedingsmiddelen met een hoog watergehalte (fruit en groenten).

Besteed bijzondere aandacht aan het bewaren van voedsel en laat het niet langer dan 2 uur buiten staan.NEEM ENKELE VOORZORGSMAATREGELEN ALS U MET DE AUTO GAAT. Als u in een in de zon geparkeerde auto stapt, opent u de deuren voordat u instapt, begint u de reis met de ramen open of gebruikt u de airconditioning.

Wees voorzichtig bij het plaatsen van kinderen in veiligheidszitjes en zorg ervoor dat ze niet oververhit raken. Laat bij het parkeren van de auto nooit mensen of dieren achter in de passagiersruimte, ook niet voor een paar minuten.

Eet bij voorkeur lichte voedingsmiddelen met een hoog watergehalte (fruit en groenten).BEWAAR DRUGS JUIST. Lees aandachtig de bewaarmethoden die op de verpakking van de medicijnen staan ​​aangegeven en bewaar alle medicijnen in hun verpakking, uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht. Bewaar medicijnen in de koelkast waarvoor een bewaartemperatuur van maximaal 25-30 ° C vereist is.

  1. NEEM SPECIALE VOORZORGSMAATREGELEN IN GEVAL VAN RISICOPERSONEN.
  2. Wanneer de hitte arriveert, moeten ouderen, met chronische ziekten (cardiovasculaire, respiratoire, neurologische, diabetes, enz.)

En mensen die medicijnen gebruiken, de volgende voorzorgsmaatregelen in acht nemen:raadpleeg uw arts voor een eventuele aanpassing van de therapie of de frequentie van klinische en laboratoriumcontroles (bijvoorbeeld voor diabetici is het raadzaam om de frequentie van glykemische controles te verhogen)elk ongemak, zelfs mild, dat optreedt tijdens medicamenteuze behandeling aan de arts meldenstaak de lopende therapie nooit op eigen initiatief.

TOEZICHT EN ZORG VOOR RISICOMENSEN.

Besteed bij langdurige periodes van intense hitte aandacht aan oudere familieleden of buren, vooral als ze alleen wonen en help hen waar mogelijk met wat kleine klusjes, zoals boodschappen doen, medicijnen ophalen bij de apotheek, enz.

Meld aan de sociale en gezondheidsdiensten alle situaties die tussenkomst vereisen, zoals mensen die in ernstige armoede of gevaar voor de gezondheid leven (bv. daklozen in omstandigheden van ernstige nood).

De gerapporteerde informatie is – tenzij anders aangegeven – afkomstig van de website van het ministerie van Volksgezondheid