Tips om te volgen

0
7
Rate this post

Van het ministerie van Volksgezondheid, algemeen advies over hoe u zonder risico de hitte het hoofd kunt bieden

Eenvoudige gedragsregels die de blootstelling aan hoge temperaturen kunnen beperken, lichaamskoeling kunnen vergemakkelijken en uitdroging kunnen voorkomen, waardoor de risico’s bij de meest kwetsbare mensen worden verminderd

Stroomvoorziening

  • opmerkingen
  • 9 juli 2020

In deze dagen verschijnen hier de eerste sterke hittegolven. Als de temperatuur stijgt, lijden de zwaksten van de bevolking het eerst: ouderen, kinderen, chronisch zieken, mensen die drugs gebruiken. Hier zijn de tien tips van het ministerie van Volksgezondheid om te volgen, om uw gezondheid niet in gevaar te brengen.

Italië is dezer dagen in de greep van de eerste echte hittegolf van het seizoen, met temperaturen die de komende dagen op zullen lopen tot 40 graden. Ook in tijden van Coronavirus gelden de simpele regels van het gezond verstand: een decaloog, ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid, ontworpen om beter met de hitte om te gaan, met vooral oog voor de zwaksten.

Prioritaire doelstellingen

Blootstelling aan hoge temperaturen beperken, lichaamskoeling vergemakkelijken en uitdroging vermijden, risico’s verminderen bij de meest kwetsbare mensen (zeer oude mensen, mensen met gezondheidsproblemen, die drugs gebruiken, zuigelingen en zeer jonge kinderen).

Bij extreme hitte zijn de meest getroffen bevolkingsgroepen vooral degenen die in grote steden wonen, in gebieden met weinig beschutting in de schaduw, in oververhitte en slecht geventileerde huizen.

  • Prioritaire doelstellingenOuderen lopen een groter risico, vooral als ze ziek en alleen zijn, die snel uitdroging kunnen ontwikkelen, chronische ziekten kunnen verergeren (zoals hart- en vaatziekten) of het slachtoffer kunnen worden van een hitteberoerte.
  • Over het algemeen kan een reeks eenvoudige gedragsgewoonten en preventieve maatregelen echter helpen om de schadelijke gevolgen van hittegolven aanzienlijk te verminderen.

Dit zijn tien eenvoudige gedragsregels die de blootstelling aan hoge temperaturen kunnen beperken, lichaamskoeling kunnen vergemakkelijken en uitdroging kunnen voorkomen, waardoor de risico’s bij de meest kwetsbare mensen worden verminderd.

VERLAAT HET HUIS IN DE MINDER HETE UUR VAN DE DAG.

Ga tijdens de heetste uren, dus van 11.00 tot 18.00 uur, niet naar buiten. Als je tijdens de heetste uren naar buiten gaat, vergeet dan niet je hoofd te beschermen met een lichtgekleurde hoed en je ogen met een zonnebril; bescherm de huid ook tegen zonnebrand met zonnebrandcrèmes met een hoge beschermende factor.

DRAAG GESCHIKTE EN LICHTGEWICHT KLEDING. Draag zowel thuis als buitenshuis lichte, niet-strakke kleding, bij voorkeur gemaakt van natuurlijke vezels om het zweet beter op te nemen en de huid te laten ademen.