Gezonde en evenwichtige voeding

0
7
Rate this post

Sporten, advies voor wie wil starten na een rustperiode

Sporten na een rustperiode is niet gemakkelijk, maar het moet vooral een oefening zijn die je in de loop van de tijd langzaam moet ontwikkelen. Van gezonde voeding tot trainingskeuze, hoe begin je met sporten na een rustperiode? Sport hervatten, tips om correct te sporten

  • Er zijn momenten in het leven, of het nu geforceerd is of tijdgebrek, waarop sport wordt overschaduwd. Zodra alles weer normaal wordt, klopt de wens om de sport te hervatten op de deur.
  • Opnieuw beginnen is een must, maar geleidelijk en volgens het advies dat het lichaam in staat stelt zich beter aan te passen aan de nieuwe dagelijkse routine.
    Begin geleidelijk
  • Zoals gezegd, moet de sportactiviteit geleidelijk en zonder het lichaam te belasten worden hervat. Het heeft geen zin om te beginnen met 6 dagen training per week en uren intensieve training: het lichaam is er niet aan gewend en kan gestrest raken door sterke activiteit.

Het advies is om geleidelijk te beginnen, elke dag 30 minuten te wandelen en 2 keer per week een gewichtstraining van 2 kg te doen. Het hart en de spieren komen in de herstelfase en na een paar maanden kun je naar de sportschool gaan en de sport aanpassen aan je persoonlijke behoeften.

Direct te veel trainen, na een periode van inactiviteit, levert geen voordelen op, maar alleen risico’s voor uw gezondheid (en lichaam).

Definieer een doel

Geleidelijk stoppen en opnieuw beginnen vereist een doel. Wil je je lichaam herdefiniëren, afvallen, spiermassa winnen of aan tractie doen? In ieder geval zal het doel vervolgens moeten worden opgesplitst in vele micromissies om te bereiken.

We zijn nooit eerlijk tegen onszelf en hebben de neiging om te hoge doelen te stellen. Wanneer dit gebeurt, hebben we de neiging om de trainingssessie te verlaten en ontmoedigd te raken, en kijken nooit meer achterom.

Er is geen haast om weer in vorm te komen en de microdoelen te vieren elke keer dat ze worden bereikt.

Ook gezondheid gaat van tafel, met een gezonde en evenwichtige voeding. Een sportief doel bereiken is onmogelijk als je ongezond en ongereguleerd eet. Het advies is om de voorkeur te geven aan eiwitten, groenten, vezels en minimaal twee liter water per dag te drinken, overleg met een voedingsdeskundige om een ​​adequate maaltijd/ingrediëntentabel te krijgen.

Definieer een doelNiet altijd kun je met wat je eet de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen krijgen die het lichaam nodig heeft en is het noodzakelijk om na te denken over suppletie. Voor meer duidelijkheid raden we aan dit artikel te lezen waarin de functies van supplementen goed worden uitgelegd.

Vertrouwen op een professionele personal trainer

Als een beroep doen op een voedingsdeskundige een essentiële stap is, dan is het bereiken van uw doelen samen met een personal trainer ook een essentiële stap. De professional van de sector zal in staat zijn om een ​​adequaat opleidingsprogramma op te zetten, het hele traject doorlopend (concrete hulp!).

Heb geduld

Onder de tips voor het starten van lichamelijke activiteit na een rustperiode, heb veel geduld. De doelstellingen worden niet onmiddellijk bereikt en de wens om alles op te geven zal heel sterk zijn. Het is belangrijk om gemotiveerd te zijn, de energie te vinden om te trainen en je niet te laten overweldigen door luiheid.