Let op sport en voeding

0
8
Zorg voor voldoende slaap
Rate this post

Of het nu gaat om kaartspellen of videogames, mentale oefening stimuleert de hersenen op een leuke manier.

Goed eten en regelmatig sporten is essentieel voor het behoud van de geestelijke gezondheid en voeding is een van de belangrijkste stemmingsverbeteraars. Als je regelmatig sport, moet je je lichaam van de juiste brandstof voorzien om energie terug te krijgen en je goed te voelen.

Aërobe oefeningen die de hartslag verhogen, zijn ook belangrijk. Of je nu wandelt, hardloopt, fietst, langlauft of krachttraining doet, je stimuleert de aanmaak van endorfine, wat de stemming en het algemene gevoel van welzijn verbetert.

Zorg voor voldoende slaap

Een goede mentale gezondheid hangt nauw samen met slaap. Gebrek aan slaap heeft niet alleen invloed op de atletische prestaties, maar ook op de mentale en psychologische gezondheid. Hoewel ieders behoefte een beetje verschilt, is het aan te raden om tussen de 7 en 9 uur per nacht te slapen.

Door voldoende slaap te prioriteren, blijf je positief en voel je je minder angstig, gestrest of depressief.

Maak van geestelijke gezondheid een prioriteit

Zoals we bij Naomi Osaka zagen, kunnen zelfs professionele atleten die op het hoogste niveau strijden psychische problemen hebben. Soms wordt een stapje terug doen of focussen op andere activiteiten een noodzaak.

Het doen van aerobe oefeningen die het welzijn bevorderen, is een geweldige manier om een ​​positieve houding te behouden en fit te blijven. De sleutel tot succes is het kiezen van de oefeningen die je leuk vindt en die je gemakkelijk in je trainingsprogramma kunt integreren. In veel gevallen zijn oefeningen die de mentale gezondheid stimuleren ook ideaal voor crosstraining.

Zelfs de eenvoudigste oefeningen

Zoals lopen of springen op een trampoline, zorgen voor zuurstof in de hersenen en produceren endorfines, waardoor sommige symptomen van moderne geestelijke gezondheidsproblemen worden verlicht.

Nieuw Coronavirus: 10 tips voor een evenwichtige voeding voor het hele gezin
Een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding is de basis van een correcte levensstijl. Tips om het te onderhouden, zelfs tijdens een gezondheidsnoodgeval

Zelfs de eenvoudigste oefeningenIn deze moeilijke periode voor ons land, dat zich inzet voor een grote uitdaging tegen het nieuwe Coronavirus, zag de hele bevolking zich plotseling genoodzaakt haar gewoonten te veranderen.

Isolatie heeft onder meer geleid tot een opvallende verandering in leefstijl en voeding: organisatie van de eet- en koopdag, lichamelijke inactiviteit, veranderingen in schema’s.
Daarom is het belangrijk om 10 tips te volgen voor een evenwichtige voeding en een correcte levensstijl ten tijde van het nieuwe Coronavirus, geschikt voor het hele gezin.

AANDACHT

Heeft u of uw partner symptomen van COVID-19, blijf dan thuis en bel direct uw kinderarts of huisarts. Bel anders een van de regionale alarmnummers die op de website van het ministerie van Volksgezondheid staan ​​vermeld.