Snel afvallen: gezondheidstips

0
7
Rate this post

Snel afvallen is een subjectief en geen objectief gegeven; dit betekent dat iedereen zijn eigen idee heeft van wat het juiste afslankritme zou kunnen zijn, dus “wat voor de een geschikt is, kan voor de ander te snel of te langzaam zijn”.

Door de stier de kop te snijden, kun je het beste in gedachten houden wat onderzoeksinstituten en voedingsdeskundigen suggereren (vermijd geïmproviseerde personal trainers).

Over het algemeen betekent snel afvallen 3 tot 4 kilogram per maand; in eerste lezing lijken deze aantallen misschien van weinig belang, maar uitgaande van een zekere therapeutische constantheid, zou dit een geschatte vermindering van lichaamsvet tussen 18 en 24 kilogram in 6 maanden bepalen.

De halfjaarlijkse meeteenheid heeft bewust de voorkeur boven de jaarlijkse, aangezien het in het algemeen altijd beter is om caloriearme diëten

NIET langer dan 6-8 maanden in totaal te verlengen

Dat gezegd hebbende, zullen we hieronder de voedingskenmerken van een correct dieet voor snel gewichtsverlies opsommen. AANDACHT! Wat u zult lezen is mijn zeer persoonlijke visie, gebaseerd op het verloop van universitaire academische studies en op de ambulante ervaring als diëtist en sporttechnicus. Aan de andere kant kan een eenvoudige lezing nooit de tussenkomst van een professional vervangen.

Hypocaloriteit: betekent letterlijk weinig calorieën en verwijst (op een gepersonaliseerde manier) naar de behoeften van de behandelde persoon. Het is dus mogelijk om snel af te vallen door minder energie te verbruiken dan nodig is; deze aandoening is te verkrijgen: door de voedselinname te verminderen en/of het energieverbruik te verhogen.

Voedingsbalans: garandeert de toevoer van alle voedingsstoffen en voedingscomponenten die voldoende zijn om een ​​goede gezondheid te behouden;

Het betreft zowel de afbraak van energiemoleculen (koolhydraten, lipiden, eiwitten, alcohol) en micronutriënten (vitaminen en minerale zouten), als nuttige voedingscomponenten (vezels, fytosterolen, lecithinen, antioxidanten, enz.).

Optimale verdeling van maaltijden en beheer van het metabolische aspect

Om snel gewicht te verliezen en toch gezond te blijven, is het noodzakelijk om het totale aantal calorieën ZO MINDER MOGELIJK te verminderen en het metabolische effect van maaltijden te beheersen.

Dit betekent dat ze met 1500kcal niet op een ongeordende manier geïntroduceerd zullen worden maar met een heel specifiek criterium: minimaal 5-6 maaltijden per dag, 3 hoofd- en 2-3 secundair, met grotere energiebelasting (in volgorde) bij lunch, diner en bij het ontbijt (waarbij NORMALE consumptietijden als vanzelfsprekend worden beschouwd).

Optimale verdeling van maaltijden en beheer van het metabolische aspectDoor de insulinestimulerende moleculen (koolhydraten) zo veel mogelijk te concentreren (zonder te dissociëren) in de uren met het grootste energieverbruik (ochtend – middag), is het bovendien mogelijk om de vetafzetting (altijd aanwezig, zelfs als deze klein is) te verminderen ) ten voordele van het einddoel.

Niet in de laatste plaats de keuze van porties; dit zal worden uitgevoerd met inachtneming van de persoonlijke smaak, maar met als doel de gebreken te corrigeren die verantwoordelijk zijn voor de gewichtstoename (bijv. porties pasta, brood, snacks, olie, alcohol, enz.).