Algemene tips voor gezond eten

0
12
Rate this post

Geef de voorkeur aan voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong boven die van dierlijke oorsprong.Aanzienlijk verminderen van het gebruik van dierlijke vetten (boter, reuzel, reuzel, zichtbare vleesvetten). Vervang indien nodig door olijfolie of zaadolie.

Verhoog uw visinname (minstens drie maaltijden per week)

Beperk het gebruik van kazen, vooral harde, gerijpte of gefermenteerde kazen, tot niet meer dan twee maaltijden per week. Als je veel melk consumeert, kies dan voor halfvolle of volle melk.

 • Verminder de consumptie van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte (eieren, hersenen, lever, nieren, schaaldieren).
 • Beperk de consumptie van rood of wit vlees, worst of vleesproducten tot vijf maaltijden per week.
 • Om de vermindering van de vleesconsumptie te compenseren, verhoogt u de consumptie van peulvruchten met een hoog eiwitgehalte (bonen, kikkererwten, erwten, tuinbonen, linzen).

Bereid het voedsel zoveel mogelijk thuis: hierdoor kunt u de toevoeging van vetten controleren en de meest geschikte kooktechnieken kiezen (gegrild en gegrild voor vlees, terwijl u daarentegen zowel voor vlees als groenten vermindert, bak- en braadprocedures).

Als u geen overgewicht heeft, is het niet nodig om de inname van brood, pasta, zetmeelrijke voedingsmiddelen te beperken en is het niet nodig om het gebruik van suiker, koffie of wijn af te schaffen als deze producten in matige doses worden geconsumeerd.

Houd er rekening mee dat dit handboek met advies niet moet worden beschouwd als een “dieet” dat gedurende een bepaalde periode moet worden gevolgd, maar in plaats daarvan moet worden beschouwd als een

PERMANENTE WIJZIGING VAN ONZE VOEDSELGEWOONTEN die op termijn een langer en vooral gezonder leven garanderen

Algemene tips voor gezond eten

Vandaag zijn we vrij om te kiezen wat en wanneer we eten. Het is een geweldige prestatie en een uitzonderlijke kans om het doel te bereiken met een dieet dat ons in staat stelt om ons goed te voelen.

Algemene tips voor gezond etenLaten we proberen de 8 O (acht ogen) techniek te gebruiken:

 • Pas op voor hoeveelheden
 • Let op kwaliteit
 • Let op de compositie
 • Pas op voor kleur
 • Pas op voor suiker
 • Pas op voor zout
 • Pas op voor het vetgehalte
 • Pas op voor voedingsbedrijven
 • Pas op voor advertenties

Om een ​​idee te krijgen van de hoeveelheid in plaats van grammen, zal ik proberen u een visuele indicatie te geven. Stel je een bord voor, vul het 1/2 vol met groenten en fruit (hoe meer kleuren er in het gerecht zitten, hoe gezonder het is), 1/4 met vlees of vis of kaas en 1/4 met ontbijtgranen (pasta, brood , fresine, couscous).

Laten we wat olijfolie schenken en het gerecht is geserveerd !!! Terwijl ik aan het schrijven was, kwam mijn dochter langs en nam een ​​plak cake, ik zei haar die in drieën te snijden en mee te doen. Hij at het toetje maar zonder te overdrijven….

De kwaliteit van het eten is net zo fundamenteel als die van onze schoenen … met schoenen van slechte kwaliteit zullen we zeker niet ver kunnen komen …Laten we onszelf wat tijd geven om te kiezen waar en wat te kopen.Als we geen andere keus hebben, laten we ons dan richten op eenvoudige diepvriesproducten van goede merken in plaats van op reeds bereide gerechten.