Hits: 379 Geplaatst in Nuttige tips.

0
5
Rate this post

Leer om kennis over iemands psyche en lichaam lief te hebben. Echt bewustzijn en echte kennis – van dingen – zijn primair om je goed te kunnen voelen. 5- Behandel gelijkelijk elke ziekte waaraan u lijdt, waarbij u altijd vertrouwt op zeer bekwame en ijverige artsen.

Rook niet

Als je niet kunt stoppen, verminder dan niet alleen de hoeveelheid sigaretten, maar ga ook ‘geleidelijk’ over op sigaretten met een lagere nicotinewaarde (bij voorkeur 0,1, terwijl die bij 0,6 meestal worden gerookt), evenals teer en koolmonoxide ( veel lagere waarden dan de laatste die over het algemeen tegelijkertijd worden aangetroffen in sigaretten, in feite met een lage nicotinewaarde).

 • Effectief een mogelijke staat van obesitas bestrijden.
 • Vermijd alle vormen en soorten vervuiling; beperk jezelf en bescherm je onder andere bij blootstelling aan zonnestraling.
 • Overdrijf nooit met alcohol.
 • Neem medicijnen altijd alleen in na zorgvuldig en zorgvuldig medisch voorschrift, vooral in afwachting van chronisch gebruik.
 • Probeer, voor zover mogelijk, af en toe te ontgiften met zuiverende kruidenthee of iets anders dat hiervoor geschikt is.
 • Leer abnormale veranderingen in uw lichaam waar te nemen en op te sporen, zodat u bij het uitbreken van een ziekte tijdig een diagnose kunt krijgen.

Ga vaker naar je huisarts (en laat je onderzoeken!!!), naar de tandarts (voor regelmatige mondcontrole) en, als je veel moedervlekken hebt, één keer per jaar naar een dermatoloog.

Voer bloedonderzoeken uit met een frequentie die moet variëren naargelang de leeftijd, de mogelijke aanwezigheid van chronische ziekten en levensstijl, met eventuele regelmatige instrumentele controles, wanneer chronische ziekten en slechte gewoonten dit vereisen.

Het -voorzichtig- nemen, meestal ouder dan 40 jaar, van gewrichtssupplementen, ook het uitvoeren van de bloeddosering van vitamine D en waar het onvoldoende is om het te integreren, aangezien het behoud van de gezondheid van het osteo-articulaire systeem essentieel is voor het welzijn algemeen.

 •  Nee tegen multivitaminesupplementen (omdat ze meer kwaad dan goed doen), ja tegen specifieke vitamines en/of mineralen, al naar gelang de behoefte en het nut ervan.
 • Lees en documenteer jezelf altijd, omdat dit onder andere de hersengebieden van leren, geheugen en in het algemeen dus de intellectuele gebieden actief houdt.

Algemene tips om de hitte het hoofd te bieden zonder gezondheidsrisico’s

Een reeks eenvoudige gedragsgewoonten en preventieve maatregelen kunnen de schadelijke gevolgen van hittegolven aanzienlijk helpen verminderen.Dit zijn eenvoudige gedragsregels die de effecten van warmte kunnen verminderen:

 1. Het huis verlaten in de koelere uren van de dag. …
 2. Draag geschikte en lichte kleding. …
 3. Verfris de thuis- en werkomgeving. …
 4. Verlaag de lichaamstemperatuur. …
 5. Verminder het niveau van fysieke activiteit. …
 6. Drink regelmatig en eet goed. …

Neem enkele voorzorgsmaatregelen als u met de auto op pad gaat.Houd deuren en ramen overdag gesloten. April in de avondControleer de lichaamstemperatuur van zuigelingen en jonge kinderen, verlaag deze met een lauwe douche en open indien mogelijk de luier
Bied hulp aan mensen met een groter risico (zoals alleenwonende ouderen, zuigelingen, enz.) en meld alle situaties die tussenkomst vereisen aan de gezondheids- en sociale diensten.

Algemene tips om de hitte het hoofd te bieden zonder gezondheidsrisico'sBij ouderen is een alarmbel de vermindering van bepaalde dagelijkse activiteiten (zich verplaatsen in huis, aankleden, eten, regelmatig naar het toilet gaan, wassen) die kunnen wijzen op een verslechtering van de gezondheidstoestand.Geef huisdieren veel vers water en laat het op een schaduwrijke plek staan.