Carbon peeling – een instant oplossing voor een stralende huid!

0
23
Rate this post

Carbon peeling is een niet-invasieve behandeling waardoor de huid van het gezicht, de halslijn of de rug glad, verjongd en verfrist wordt. Het wordt onder andere aanbevolen mensen die worstelen met acne – de carboncrème in combinatie met de laser helpt bij het verwijderen van comprehensive tren enanthate introduction puistjes, mee-eters, papels en puistjes. Wat is een carbon peeling en hoe bereid je je erop voor?

Carbon peeling – wat is het en wat zijn de effecten?

Carbon peeling is een procedure die vaak ook laserpeeling wordt genoemd of in het Engels: Black Doll, Carbon peel of Hollywood Peel. Het wordt uitgevoerd met behulp van de hoogenergetische Q-switched laser, waarmee de schoonheidsspecialist de huid van de cliënt bestraalt die eerder bedekt was met een colloïdale suspensie van koolstof.

De combinatie van laser- en koolstofcrème laat positieve resultaten zien, zowel op de buitenste laag van de opperhuid als in de diepere structuren van de huid.

De behandeling is reinigend en regenererend en duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van het lichaamsdeel. Het is niet-invasief en wordt meestal uitgevoerd op het gezicht en/of de hals en rug. Wat zijn de effecten? De lijst gaat verder:

  • reinigt en verstrakt de huidporiën,
  • verenigt de huidskleur, verheldert deze en beïnvloedt de elasticiteit,
  • vermindert verkleuring en ontsteking (veroorzaakt door bijvoorbeeld acne),
  • stabiliseert de afscheiding van talg,
  • stimuleert huidcellen om te herbouwen,
  • verzacht fijne rimpels,
  • helpt bij het verwijderen van puistjes, puistjes, papels en mee-eters,
  • versnelt de genezing van jeugdacne.

De indicaties voor de behandeling zijn enerzijds de wens om het uiterlijk van de huid snel te verbeteren en anderzijds – de behandeling wordt aanbevolen voor mensen die worstelen met acne en overmatige talgproductie.

Houd er echter rekening mee dat houtskoolpeeling niet kan worden uitgevoerd tijdens anti-acne antibioticatherapie. Dus als we medicijnen gebruiken met isotretinoïne – zoals

Roaccutane of Izotec – moeten we de tijd van de procedure uitstellen

Lees ook: Microdermabrasie, cavitatiepeeling, huidreiniging tijdens zwangerschap. Wat zijn de veilige gezichtsbehandelingen voor zwangerschap?

Amandelzuur: effecten en actie. Check hoe de behandeling met amandelzuur eruit ziet
Wanneer kan ik het beste een carbon peeling doen?

We kunnen Hollywood Peel op elk moment van het jaar uitvoeren. Houd er echter rekening mee dat het noodzakelijk is om de huid een maand lang te smeren met crèmes met een hoge zonnebrandcrème (SPF 30 of 50), vooral in de zomer, wanneer de zon het meest actief is.

Voorbereiding voor carbon peeling

Voordat we naar het kantoor van de schoonheidsspecialist komen, moeten we er zeker van zijn dat onze huid klaar is voor de behandeling. Drie weken ervoor mag je niet zonnen of gebruik maken van de zonnebank. Op de dag dat we de carbon peeling laten uitvoeren, mag je geen alcohol drinken omdat het de huid uitdroogt. Het is ook de moeite waard om vooraf na te gaan wat de contra-indicaties zijn voor het uitvoeren van de Hollywood Peel.