Psychische aandoening heeft

0
63
Rate this post

Wanneer een geliefde een psychische aandoening of een psychische aandoening heeft

Als u dicht bij iemand met een psychische aandoening woont, kan dit uw leven op verschillende manieren beïnvloeden. Het kan soms moeilijk, verdrietig of moeilijk zijn. Psychische aandoeningen beïnvloeden onze emoties, kracht en verlangens zoals we onszelf, anderen en de buitenwereld zien.

Er zijn veel verschillende psychische aandoeningen en verschillende mensen kunnen op verschillende manieren worden beïnvloed. Het is nooit jouw schuld dat iemand van wie je houdt een psychische aandoening heeft. Je hebt het recht om je goed te voelen en iemand te vragen om mee te praten als dat nodig is. Er is hulp, je bent niet de enige.

Wat is geestesziekte en geestesziekte?

Iedereen kan last hebben van psychische aandoeningen en psychische aandoeningen. Niet alles is bekend over het beloop van psychische aandoeningen. Maar men gelooft dat er vaak veel verschillende dingen zijn die iemand ziek maken. In Kuling kun je meer lezen over wat er achter geestesziekte kan zitten.

U kunt meer lezen over verschillende psychische aandoeningen en psychische aandoeningen. Als een persoon ook een misdrijf heeft gepleegd en onder behandeling staat van een forensisch psychiatrische kliniek, vindt u meer informatie op de website.

Wat is geestesziekte en geestesziekte?

Iedereen die lijdt aan een psychische aandoening of een psychische aandoening heeft de neiging om te veranderen. Hij kan stiller worden of meer praten dan voorheen, is het minst geïrriteerd, spreekt voor zichzelf of gedraagt ​​zich anders op een andere manier.

De persoon kan het ook moeilijk vinden om te gaan met dingen die hij ooit deed, zoals naar zijn werk gaan, koken of schoonmaken. Soms heb je het gevoel dat er iets niet klopt, maar soms kan het voor jou moeilijk zijn om het zelf te begrijpen. Dit is vaak moeilijk op verschillende tijdstippen en problemen veranderen vaak in de tijd. Sommige psychische aandoeningen kunnen vrij snel overgaan, andere kunnen lang aanhouden. Soms moet een zieke voor kortere of langere tijd in het ziekenhuis worden verzorgd.

Hoe beïnvloedt dit jou?

Iedereen die dicht bij een geesteszieke woont, heeft een impact op het leven. Hoe u reageert, kan afhangen van hoe lang de persoon ziek is, hoe het dagelijks leven werkt en welke ondersteuning u krijgt. Het kan soms moeilijk, verdrietig of moeilijk zijn. Dan is het belangrijk om dingen te doen waar je een goed gevoel over hebt en steun te krijgen van anderen. U kunt hier meer lezen.

Als een geliefde zich geestelijk ziek voelt, kunt u op verschillende manieren worden beïnvloed. Je voelt je bang of onzeker en hebt misschien moeite om een ​​volwassene te vertrouwen

Wanneer een familielid een psychisch probleem heeft, gaat het thuis niet zoals gepland. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om op bepaalde tijden te eten, hulp te krijgen bij huiswerk of op tijd naar bed te gaan. Als er zeer grote problemen zijn in de woning, kan dit aanleiding geven tot bezorgdheid over hoe het gezin hiermee om zal gaan en hoe het gezin van het kind/de jongeren voor hen zal kunnen zorgen. Deze dingen kunnen kinderen en adolescenten angstig of onzeker maken.

Angstig voelen

Wanneer iemand in het gezin geestesziek is, kunnen kinderen en jongeren zich zorgen maken over de situatie van het gezinslid. Sommige mensen krijgen buikpijn of hoofdpijn. Je zorgen maken over een familielid kan er ook voor zorgen dat je die persoon niet alleen durft te laten en dat het moeilijk voor je wordt om naar school te gaan.

Voel de schuld of de schaamte

Kinderen en jongeren denken soms dat het hun schuld is dat iemand in het gezin psychisch gestoord is. (Het is nooit jouw schuld!). Sommige kinderen en adolescenten reageren met veel huishoudelijke taken en verantwoordelijkheid voor het gezin. Anderen proberen ze niet te storen, ze willen niet te veel ruimte innemen en ze willen niet ophef maken.

Er zijn kinderen en jongeren die zich schamen voor hun situatie en een geestesziek familielid. Ze kunnen afzien van het mee naar huis nemen van vrienden en proberen te voorkomen dat mensen met een psychische aandoening naar school gaan of recreatieve activiteiten ondernemen. Schaamte voor een familielid kan ook betekenen dat je je schaamt voor jezelf.

Jou rechten

Voel de verantwoordelijkheid. Kinderen en jongeren kunnen te veel verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf, hun broers en zussen en hun ouders/ouders. Natuurlijk moet je meehelpen in huis, maar het moet genoeg zijn voor je leeftijd.

Jou rechten

Je hebt het recht om je zo goed mogelijk te voelen en hulp te krijgen om je beter te voelen als je je slecht voelt. U heeft het recht om geïnformeerd en geadviseerd te worden. Als iemand in uw familie of uw omgeving een psychische aandoening of een psychische aandoening heeft, heeft u het recht om iemand te ontmoeten en met u te praten om uw vragen te beantwoorden. Het personeel zal het u op een voor u begrijpelijke manier uitleggen. Als je vragen hebt, stel ze gerust.

U heeft recht op ondersteuning. Als u zich zelf onwel voelt omdat uw broer of zus, ouder of andere persoon in uw omgeving een psychische aandoening of een psychische aandoening heeft, heeft u recht op hulp en hoeft u niet voor uzelf te zorgen.