7 tips voor geestelijke gezondheid die een enorm verschil maken in leven en werk

0
22
Rate this post

1. Verbeter je tijdbeheer
Tijd – of het gebrek daaraan – krijgt eindeloze beschuldigingen van verantwoordelijkheid voor de dagelijkse drukte en moeilijkheden bij het voltooien van alles wat gepland was. Slecht timemanagement is echter de belangrijkste schurk. Organiseer allereerst uw uren om te voldoen aan de eisen van het persoonlijke en professionele leven.

Begin met het organiseren van uw routine in een agenda, kalender of specifieke tijdbeheerprogramma’s. Gebruik technologie in uw voordeel en verken toepassingen met functies die gericht zijn op het organiseren van uw planning en het optimaliseren van uw dagelijkse uren.

2. Oefen fysieke activiteiten
Je moet niet wachten tot de geest op het punt staat te ontploffen om te begrijpen dat het nodig is om alle gekanaliseerde energie te ontladen. Het beoefenen van fysieke activiteiten is belangrijk, zowel voor de fysieke gezondheid als voor het elimineren van gifstoffen, reflectie, herziening van enkele concepten en prioriteiten.

Heeft uw bedrijf een promotieprogramma voor lichaamsbeweging? Zo niet, hoe zit het dan met het toepassen van praktijken in deze zin, zoals gymnastiek op het werk? Realiseer dagelijks alle voordelen van een paar minuten in de ochtend nemen en je lichaam en geest voorbereiden op een nieuwe werkdag – het is goed, bevordert de interactie tussen collega’s en verbetert de interne communicatie en dus de resultaten van het bedrijf.

Een gezond lichaam is immers meer bereidwillig, stimuleert motivatie, geluk en zelfs productiviteit.

3. Hang rond met de mensen van wie je houdt
Genieten van tijd met de mensen van wie je houdt, geeft het leven zin en kleur. Het is belangrijk om professioneel te werken en te ontwikkelen, maar het zien van vrienden en familie is fundamenteel voor het menselijk bestaan. En onthoud: wat telt is de kwaliteit van die tijd, en niet per se het aantal uren dat je beschikbaar hebt.

4. Heb vrije tijd
Zelfs degenen die erg gefocust zijn op het werk en zich comfortabel en gemotiveerd voelen om uren aan dit project te besteden, hebben een moment van rust nodig. Reizen, uitgaan met vrienden of thuisblijven naar je favoriete serie: beschouw vrije tijd als een onderbreking van de routine om nieuwe lucht in te ademen en energie op te doen.

Welke acties heeft u in uw dagelijks leven ondernomen om het welzijn te bevorderen en van het leven te genieten?

5. Geef prioriteit aan een goede nachtrust
Hoeveel uur slaap heb je nodig om je echt uitgerust te voelen? Elk heeft andere behoeften. Nogmaals, kwaliteit is vaak belangrijker dan kwantiteit.

Veel onderzoeken spreken over acht uur per dag slapen, zoals aanbevolen. Maar niet iedereen kan of hoeft deze werklast te vervullen. Het belangrijkste is om slaap prioriteit te geven als een fundamenteel moment voor de ontspanning van lichaam en geest.

6. Zorg voor eten
Een uitgebalanceerde en goed verdeelde voeding gedurende de dag houdt het lichaam in balans en gevoed. Het heeft geen zin om goed te ontbijten en uren door te brengen zonder water en voedsel in te nemen.

Een gezonde geest heeft een goed verzorgd lichaam nodig. Zonder voedsel gaan kan zwakte, vermoeidheid veroorzaken en zelfs belangrijke organen aantasten die verantwoordelijk zijn voor lichamelijk en organisch onderhoud. Ontdek voedingsmiddelen die je humeur geven, evenals andere die je energie “zuigen”.

7. Start sessies met therapeuten
De meeste mensen denken dat ze geen therapie nodig hebben of dat ze geestesziek moeten zijn om een ‚Äč‚Äčtherapeut te zien. Dit is een veel voorkomende misvatting die moet worden gedemystificeerd.

Het is essentieel om professionele hulp te zoeken wanneer u problemen opmerkt in het omgaan met gevoelens, emoties en frustraties. Het accepteren van de gebreken en beperkingen is de eerste stap in het identificeren dat iets kan worden verbeterd.

Dit zijn slechts enkele tips voor geestelijke gezondheid uit de vele die we in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Begin nu met oefenen en realiseer je beetje bij beetje de voordelen en effecten die kleine houdingen op je geest hebben.